0

 

 

Pensjonstap ved personskade

 

 

Oversikt over alle kursene - Info om kurset Pensjonstap ved personskade

kisspng-lock-screen-animation-computer-icons-padlock-lock-5ac35010ca6ec9.9838209515227494568292.png 

Denne videoen er en forsmak på kurset. 

Kjøp adgang til Personskade Portalen og få tilgang til alle Lexia Educations e-kurs innen personskadeerstatning.

Filmene ligger innbakt i portalen som en del av dens mange forklaringsvideoer, og disse kan også tas som vanlig e-kurs som gir etterutdanningstimer og kursbevis som kan lastes opp på din side i Advokatforeningen. Les mer her

Om kurset

Pensjonstap ved personskade

En person som blir påført en skade på kroppen kan ofte oppleve at den påførte skaden medfører en reduksjon i den skadelidtes arbeidsevne. Arbeidsevnen kan bli redusert helt eller delvis, eller skaden kan medføre at skadelidte må bytte fra et yrke med høyere lønn til et yrke med lavere lønn. Et pensjonstap kan oppstå dersom skadelidte får redusert inntekt etter skaden, enten varig eller midlertidig.

Kurset, pensjonstap ved personskade skal gi deg kunnskap om hvilke tap som kan oppstå i skadelidtes pensjon dersom en personskade medfører reduksjon i arbeidsevne. Jeg skal ta deg igjennom de ulike kildene vi har til alderspensjon, hva som skjer ved delvis ervervsuførhet og 100 prosent ervervsuførhet og hvordan pensjonstapet kan beregnes for den enkelte.

Fordypningskurs 2 timer

Kursholder

Beate Fahre er jurist og økonom med flere års erfaring med pensjonsregler og pensjonssystemer. Beate har vært direktør i Aon der hun hadde ansvar for utvikling av pensjonsfaget fra 2009 til 2018. Før det har Beate lang og bred erfaring fra sitt arbeid som blant annet seniorrådgiver i Aon 2005–2007, Key Account Manager Storebrand 2002–2005, prosjektleder Skandia Life 2001–2002 og kunderådgiver Gjensidige 1988–2001.

Beate driver i dag sitt eget selskap BeateFahre AS, som gir rådgivning og undervisning innen alle deler av pensjonsfeltet. Hun uttaler seg som pensjonsekspert blant annet i direktesendinger på NRK, Dagens Næringsliv og Dagbladet. Beate har flere frivillige verv. Hun har blant annet vært leder av Liv- og Pensjonsutvalget i Forsikringsmeglerforeningen.

 

Modulene

Modul 1. Velkommen til kurs!

Modul 2. Plassering av pensjonstap i erstatningsretten

Modul 3. Tjenestepensjon

Modul 4. Pensjonstap – beregninger og eksempler 

 

Kursmaterialet

Kursmateriellet inkluderer en nedlastbar miniordbok om pensjon. Her vil du få en kortfattet forklaring på de mest brukte ord og uttrykk innen pensjon i privat næringsliv. Du vil også få mulighet til å laste ned en instruksjon for pensjonsordningens styringsgruppe som vil gi deg en grundig innføring i hvordan styringsgruppen skal etableres og senere utføre sine oppgaver i henhold til pensjonslovene.

I tillegg vil du få tilgang til skisser som beskriver kravene til prosess i forbindelse med endringer i ansattes pensjonsordninger, samt en oversikt over hva som er inkludert i arbeidsgivers informasjonsplikt når det gjelder tjenestepensjon for ansatte. 

 

Til deg som ønsker å få godkjent etterutdanningstimer:

Kurset avsluttes med enkelte kontrollspørsmål du finner under «Godkjenning av kurstimer» på verktøylinjen, dersom du ønsker kurstimene godkjent som etterutdanningstimer hos Advokatforeningen. Kurset gir 2 juridiske etterutdanningstimer.

  

Med ønske om riktig godt kurs!

Lexia Education


Logo Lexia Education Til ekstern bruk.png